Brygga mjöd på landet

Hej allihopa!

Hoppas allt är bra med er situationen i världen. Jag jobbar mer än någonsin och har därför många stressiga och långa arbetsdagar. Så har det mer eller mindre varit sen pandemin kom hit och jag skulle därför vilja skylla min dåliga uppdatering på det haha. Sist vi hördes var vi mitt i en flytt och det var ganska rörigt på hemmaplan. Men nu börjar vi äntligen komma i ordning. Vi bestämde oss nämligen i våras för att flytta från vårt lilla radhus i stan, till ett större hus på landet. Det känns som att det är ett bra beslut både för mig, min sambo och för katternas skull såklart. 

Hittills trivs vi väldigt bra här ute. Det där hektiska tempot i stan är som bortblåst och jag kan därför komma hem och hitta lugnet efter en dag på sjukhuset vilket känns så skönt. Det är såklart mycket att fixa med när man bor i hus också, men det har blivit lite av en terapi för mig att gå och fixa i trädgården eller måla något rum. Oftast är det ju ingen stress med sådana grejer. Nu har i alla fall de sista höstlöven krattats bort och vi släpper mer eller mindre trädgården för i år vilket lämnar mer tid åt nya projekt. 

Jag fick nämligen iden om att börja brygga mjöd. Jag tänkte att det hade varit så himla trevligt att bjuda på så mycket hemgjort som möjligt på jul, vi ska nämligen vara här om man får, vill säga. Så efter att ha köpt hem honung, jäst, jästnäring, jästnärsalt och allt annat som behövs för att brygga mjöd så var det bara att köra igång. Nu står det nere i vår källare och jäser, en process som kan ta upp till 4 veckor så då blir det färdigt ganska lagom inför jul. Vem hade kunnat tro att jag idag skulle stå här som husägare ute på landet och brygga bjöd på fritiden? Inte jag i alla fall. Men det är det som är så himla härligt med livet, alla dess oväntade vändningar. 

Hade det inte varit för pandemin så hade nog aldrig jag och min sambo förstått att det är på landet vi vill bo men det har aldrig känts så rätt. Att kunna släppa ut katterna utan att vara orolig för bilar, att gå ut och hänga i en trädgård som är större än huset, odla sina egna grönsaker och somna i total tystnad utanför fönstret. Magiskt!

Jag hoppas att corona inte bara kommit med negativa konsekvenser för er utan även insikter och nya drömmar! Vi hörs snart igen, då lovar jag en uppdatering av mjödbryggningen 🙂

Ha det gott så länge!